VIDEO: Protest în Parlament față de introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă

Ședința Camerei Deputaților a fost întreruptă, luni, de parlamentarii AUR, conduși de George Simion, și de senatoarea independentă Diana Șoșoacă.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Protest în Parlament față de introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă

Astfel, aceștia au adus un banner uriaș, care a acoperit complet prezidiul Camerei Deputaților, cu următorul mesaj: ”Libertate fără certificate”.

Simion a susținut, de la microfonul plenului deputaților, că această acțiune a fost organizată în semn de protest față de intenția președintelui PSD Marcel Ciolacu de a cere Guvernului Ciucă să-și asume răspunderea pentru adoptarea Legii certificatlui verde Covid-19.

”Este bătaie de joc ce se întâmplă azi în Parlamentul României”, a spus, revoltat, deputatul USR Iulian Bulai, nervos pentru că nu putea să vorbească de la microfonul plenului, din cauza banner-ului.

Liderul grupului parlamentar AUR, George Simion, a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind introducerea certificatului verde.

“Este pe ordinea de zi un proiect care încalcă Constituţia - certificatul verde. Trebuie scos de urgenţă de pe ordinea de zi. În presă s-au dat semnale îngrijorătoare privind adoptarea certificatului verde sau stop-COVID. Nu poate exista în democraţie aşa ceva”, a declarat liderul AUR, George Simion.

Şi deputatul PSD Adrian Solomon a acuzat faptul că nu poate să-şi desfăşoare activitatea. “Domnule preşedinte de şedinţă, să luaţi act că sunt agasat”, a spus Solomon, potrivit ProTV.

Lucrările Camerei Deputaţilor au continuat, după ce reprezentanţii AUR au renunţat la desfăşurarea bannerului.