VIDEO: Mai mulți simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, au intrat ilegal în Primăria Timișoarei - Declarația primarului Dominic Fritz

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat vineri, 14 ianuarie, că o „bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul”, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Mai mulți simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, au intrat ilegal în Primăria Timișoarei - Declarația primarului Dominic Fritz

Dominic Fritz a spus într-o postare pe Facebook că, alături de simpatizanții AUR și George Simion, s-au regăsit, potrivit Ziare.com, și o serie de membri ai organizației Noua Dreaptă. Primarul Timișoarei îi acuză că scopul lor a fost să creeze haos și panică.

O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.”

Primarul Timișoarei a cerut apoi instituțiilor abilitate să-i identifice și să-i amendeze pe cei care au încălcat legea. „Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare,PSDșiPNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara”, a adăugat Dominic Fritz.

În urma incidentelor de vineri, liderul AUR George Simion a declarat pentru presa locală din Timișoara că grupul său de susținători ar fi dorit să obţină o audienţă pentru Ioan Bânciu, reprezentat al mai multor asociaţii revoluţionare.

Copreşedintele AUR, care a intrat în sediul Primăriei Timișoara vorbind la microfon, a lansat o serie de atacuri la adresa primarului: "Este paraşutat aici din Germania fără viză permanentă de domiciliu. Omul astă ocupă ilegal funcţia de primar", a declarat George Simion.