VIDEO - George Simion, „în vizită” la ministrul Sănătății: „Domnule Rafila, sunteți acasă? Nu se găsesc antivirale în farmacii”

George Simion, co-președintele AUR, a mers duminică la casa ministrului Sănătății Alexandru Rafila pentru a-i cere explicaţii despre lipsa medicamentelor în pragul valului cinci al pandemiei. Momentul a fost publicat pe Facebook de liderul AUR.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - George Simion, „în vizită” la ministrul Sănătății: „Domnule Rafila, sunteți acasă? Nu se găsesc antivirale în farmacii”
Captură video George Simion

George Simion s-a prezentat cu o parte din adepții Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, în fața casei ministrului Sănătății din Râșnov. Acesta i-a reproșat lui Rafila că nu se găsesc antivirale în farmacii pentru români.

Domnule Rafila, sunteţi acasă? Am venit cu colegii mei, pentru că domnul ministru nu ne primeşte într-o audienţă. Vine acum valul şi îmi ia calul. Vine valul cinci şi în continuare nu se găsesc antivirale în farmacii. O să putem considera că cei care nu asigură antiviralele în farmacii pentru oamenii care vor pentru sănătatea lor, când se testează și descoperă că sunt bolnavi să ia un medicament, o să considerăm că toată gașca este formată din criminali”, a spus George Simion, duminică, într-o filmare publicată, duminică, pe Facebook.

Co-președintele AUR i-a cerut ministrului Sănătății să bage antivirale în farmacii.

Așa că, apelul nostru pentru domnul ministru al Sănătății, din partea tuturor râșnovenilor, celor care au venit în fața casei, o casă frumoasă la numărul 74, este să băgați antivirale în farmacii și acceptați o întrevedere între conducerea AUR și ministrul Sănătății”, a mai precizat George Simion.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că în cursul zilei de miercuri vor fi emise autorizaţiile pentru nevoi speciale în cazul celor două medicamente antivirale inovative pentru tratamentul bolnavilor de COVID, Molnupiravir şi Paxlovid.

Ministrul a mai precizat că aceste două antivirale nu se vor găsi în farmacii, dar că pacienţii care vor avea nevoie de ele vor beneficia de gratuitate.

Nu se găsesc în farmacii, ele vor fi gratuite. Vor fi gratuite şi furnizate ţintit acelor pacienţi pentru care beneficiul este maxim şi pentru care riscul de a le utiliza este mic, după evaluare”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit Libertatea.ro.