Tânăr din Cluj, condamnat la închisoare pentru că „a adresat cuvinte obscene judecătorului şi procurorului”

La două luni de închisoare a fost condamnat un tânăr clujean de către Judecătoria Gherla pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a solemnităţii şedinţei.

Tânăr din Cluj, condamnat la închisoare pentru că „a adresat cuvinte obscene judecătorului şi procurorului”

Potrivit rechizitoriului, ”inculpatul a adresat cuvinte obscene judecătorului cauzei, respectiv procurorului de şedinţă, cu referire la propriul organ genital, nemulţumit fiind de împrejurarea respingerii unei cereri în probaţiune. În aceste împrejurări s-a perturbat grav şedinţa de judecată, procedurile fiind reluate după îndepărtarea din sală a inculpatului”, relatează clujust.ro, potrivit Adevărul. 

Tânărul de 22 de ani şi-a recunoscut fapta, arătând că era nervos din cauza atitudinii arogante manifestată atât de către judecător, cât şi de către procuror. 

Pe lângă condamnarea la 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a solemnităţii şedinţei, acesta are acum de plătit şi 800 de lei cheltuieli de judecată.

Clujeanul nu a ajuns, însă, la închisoare, deoarece a părăsit teritoriul României, fără a comunica organelor de urmărire penală locul în care se află.  

Inculpatul are 22 ani, 9 clase absolvite, nu are ocupaţie şi nici loc de muncă.  

Instanţa a reţinut că tânărul este cunoscut de poliţişti ca având un comportament antisocial constant în comunitatea din care face parte: stil de viaţă dezorganizat, disponibilitate permanentă pentru implicare în activităţi infracţionale, în special furt.