SUA: Cel puțin cinci oameni au murit și peste 40 au fost răniți, după ce o mașină a intrat în spectatorii unei parade de Crăciun

O mașină a lovit, duminică, spectatorii unei paradă din orașul american Waukesha, statul Wisconsin.

SUA: Cel puțin cinci oameni au murit și peste 40 au fost răniți, după ce o mașină a intrat în spectatorii unei parade de Crăciun

Potrivit BBC, cel puțin 5 persoane au murit și 40 au fost rănite.

Imaginile postate online arată un vehicul utilitar sport (SUV) care lovește un grup de oameni care participau la o paradă de Crăciun în orașul Waukesha, la vest de Milwaukee, în jurul orei locale 16:40, (00:40, ora României, n. red.), informează BBC.

Șeful Poliției locale, Dan Thompson, a declarat că șoferul a lovit zeci de oameni, inclusiv copii.

“Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV roşu a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre Main Street (strada principală)”, a explicat şeful poliţiei locale. “Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident”, a mai spus Dan Thompson.

El a confirmat că s-au înregistrat mai multe decese, dar a adăugat că nu va oferi detalii până când membrii familiilor victimelor nu vor fi informați.

Potrivit primelor informații, suspectul fugise cu mașina de la locul unei alte infracțiuni, iar în timp ce încerca să scape, a ajuns în zona în care se desfășura evenimentul, a declarat un oficial implicat în anchetă.

Incidentul nu pare să fie unul de natură teroristă, mai informează Poliția.

Șeful Poliției a informat că o persoană a fost reținută în urma incidentului.

Biroul Federal de Investigații (FBI) participă la anchetarea acestui caz.

Șeful serviciului de pompieri, Steven Howard, a declarat că 11 adulți și 12 copii au fost transportați la spitalele din apropiere după incident. Departamentul de Poliție al orașului a anunțat ulterior că școlile publice din Waukesha vor fi închise luni.

Primarul Shawn Reilly a spus între timp că incidentul este o „traumă” pentru locuitorii orașului.

Presa locală a relatat că polițiștii le-au transmis oamenilor să se adăpostească în magazine în timpul incidentului.

Casa Albă „monitorizează îndeaproape” situația din Waukesha, a informat un oficial. Președintele Joe Biden a fost și el informat cu privire la acest incident.