Refugiat afgan, declarat indezirabil pe teritoriul României - SRI a descoperit că bărbatul avea legături cu grupări teroriste

Un refugiat afgan care intrase ilegal în România și ceruse azil pe teritoriul țării noastre a fost declarat indezirabil de SRI după ce ofițerii de informații au stabilit că acesta urma să desfășoare pe activități în favoarea unor grupări teroriste din Orientul Mijlociu. Individul nu va mai avea voie să intre în România zece ani de acum înainte.

Dec 7, 2021 - 15:57
Urmărește-ne peGoogle news
Refugiat afgan, declarat indezirabil pe teritoriul României - SRI a descoperit că bărbatul avea legături cu grupări teroriste

Curtea de Apel București a hotărât, la data de 2 decembrie, să admită sesizarea formulată de Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti și să-l declare ca indezirabil pe teritoriul României pe Darwesh Muhammadullah, pentru o perioadă de 10 ani, din raţiuni de securitate naţională.

Acesta va fi trimis către un alt stat decât statul de origine, iar surse apropiate anchetei au menționat, potrivit Gândul.ro, că viitoarea destinație a afganului este Serbia.

Conform Justnews.ro, Darwesh s-ar fi aflat în stadiul avansat al unui proces de autoradicalizare. În acest sens, procurorii Curții de Apel au avut dovezi din care rezulta suspiciunea rezonabilă că individul urma să desfășoare activități subversive în favoarea unor organizații teroriste active în Orientul Mijlociu.

Pentru garantarea drepturilor prevăzute de Protocolul nr. 7 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, instanța de judecată a solicitat, în cadrul procesului, ca avocatul desemnat din oficiu să dețină certificat ORNISS aferent gradului de secretizare “Strict secret”.

Sursa citată de Gândul.ro a precizat că, în acest dosar, instanța de judecată a fost sesizată în urmă cu doar o lună.

În 2021, alți trei cetățeni străini au fost declarați, de către judecătorii Curții de Apel București, ca indezirabili pe teritoriul României pentru o perioadă de 10 ani din raţiuni de securitate naţională. Este vorba de Mehmet Sait Caglar, Faraj Amir și Bazm Mohammed.

Sursa: Gândul.ro