Protestul din fața Parlamentului: Lucrător vamal, reținut în cazul vandalizării autoturismelor demnitarilor - Reacția AUR

Bărbatul audiat marți, 21 decembrie, în cazul autoturismelor de la Parlament vopsite cu spray în timpul protestelor față de introducerea certificatului verde nu este membru AUR, a precizat liderul partidului, George Simion. Potrivit acestuia, suspectul este lucrător vamal.

Urmărește-ne peGoogle news
Protestul din fața Parlamentului: Lucrător vamal, reținut în cazul vandalizării autoturismelor demnitarilor - Reacția AUR

UPDATE 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind condus în arestul Poliției Capitalei. Acuzațiile sunt de distrugere, port ilegal de obiecte interzise, violarea sediului profesional, tulburarea linistii și ordinii publice.

Miercuri dimineață va fi dus în Instanță, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Știre inițială

Liderul AUR a declarat că a aflat despre faptul că bărbatul este în custodia autorităţilor de la Direcţia Afaceri Interne: ”ne-a arătat imagini, ţi-am spus, uite, că nu e membru AUR”, a adăugat George Simion, la Antena 3.

Acesta a menționat că a verificat dacă bărbatul este membru AUR și a aflat că nu.

Nu putem să-i dăm numele, nu?”, a mai spus Simion, care și-a exprimat nemulțumirea față de percepția asupra membrilor partidului pe care îl conduce.

Dvs aveţi impresia că oamenii aceştia sunt pleava societăţii? Aşa a venit un parlamentar PSD la noi: du-te, Simion, la proştii tăi! Adică cei care manifestau erau proşti”, a adăugat co-președintele AUR.

M.A.I. a informat marți, după protestul AUR, că un bărbat de 50 de ani este audiat în cazul celor patru mașini vandalizate.

La acest moment, la sediul unei secții de poliție din Capitală, se află, la audieri, un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere, asupra celor 4 autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea. Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

Față de bărbat, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv ”Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, se arăta în comunicat.