Președintele unui club de fotbal a fost rănit de o explozie în mașina cu care participa la Raliul Dakar

Un pilot francez participant la Raliul Dakar, rănit grav joi la un picior după ce a explodat un dispozitiv în maşina sa, în apropiere de Jeddah, a fost operat în Arabia Saudită şi urmează să fie repatriat în Franţa, au anunţat organizatorii.

Urmărește-ne peGoogle news
Președintele unui club de fotbal a fost rănit de o explozie în mașina cu care participa la Raliul Dakar
Pixabay

Pilotul a fost rănit grav la picior şi a trebuit să fie operat. Starea sa este în curs de ameliorare. Maşina sa a fost oprită brutal de o explozie a cărei origine încă este necunoscută. Poliţia saudită s-a deplasat la locul exploziei şi a început o anchetă, neexcluzând nicio pistă, inclusiv un act criminal”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, citat de Ziare.com.

Directorul competiţiei, David Castera, a declarat pentru francetvinfo.fr că pilotul respectiv este Philippe Boutron, preşedintele clubului de fotbal US Orleans, aflat la a noua participare la Dakar.

Potrivit L’Equipe, explozia s-a produs în momentul în care Boutron conducea vehiculul de asistenţă al echipei sale către verificările tehnice. A explodat un dispozitiv care se afla sub scaunul său, iar podeaua vehiculului a rămas cu o gaură.