Președintele Iohannis nu exclude varianta alegerilor anticipate, în cazul în care partidele nu ajung la un consens

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit prima dată de la începerea acestei crize de posibilitatea alegerilor anticipate, în condiţiile în care partidele nu ajung la un consens privind susţinerea unui nou premier.

Președintele Iohannis nu exclude varianta alegerilor anticipate, în cazul în care partidele nu ajung la un consens

Nu exclud niciun pas constituţional, dar orice am face trebuie să ducă o soluţie”, a declarat Iohannis, fiind întrebat dacă exclude sau nu ajungerea la dizolvarea Parlamentului şi declanşarea anticipatelor. 

Klaus Iohannis consideră că va dura până partidele vor ajunge la o soluţie comună, dacă se pun în mod serios la masa discuţiilor şi vor lăsa discursurile demagogice din spaţiul public. 

Nu am convingerea că după prima rundă de consultări se va cristaliza o soluţie. Trebuie ca partidele să se aşeze la discuţii, pentru a căuta combinaţii. Coaliţiile se formează între partide. Oamenii trebuie să aibă curajul să lase discursul patetic şi să discute ce pot face pentru România. Dacă partidele nu se înţeleg, acest Guvern interimar va rămâne în funcţie până se găseşte o soluţie”, a completat Klaus Iohannis

Până în prezent, în favoarea anticipatelor s-au pronunţat PSD şi Alianţa pentru Unirea Românilor.