Polițiștii din Germania spun că se confruntă cu probleme psihologice din cauza protestelor violente împotriva măsurilor anti-COVID

Sindicatul de poliţie german GdP îşi exprimă temerea că poliţiştii se pot confrunta cu probleme psihologice din cauza desfăşurării lor în mod repetat la protestele împotriva măsurilor anti-coronavirus, notează miercuri DPA, potrivit Digi24.

Dec 29, 2021 - 14:20
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii din Germania spun că se confruntă cu probleme psihologice din cauza protestelor violente împotriva măsurilor anti-COVID

Multe proteste (împotriva măsurilor anti-)coronavirus pun o presiune uriaşă asupra forţelor noastre”, a declarat şeful sindicatului Oliver Malchow în comentariile publicate miercuri de grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Poliţiştii care sunt de serviciu trec de la o desfăşurare a forţelor de ordine la alta.

Din cauză că marşurile de protest implică evenimente din ce în ce mai violente cu niveluri ridicate de agresiune împotriva poliţiştilor, desfăşurarea lor devine extrem de stresantă, a notat Malchow.

Liderii lucrează din greu pentru a reduce stresul asupra personalului lor, dar acest lucru devine din ce în ce mai dificil”, a adăugat el.

Malchow a spus deja într-un interviu cu o zi înainte că demonstraţiile frecvente au determinat poliţia să neglijeze alte activităţi, de exemplu monitorizarea traficului.

Manuel Ostermann, vicepreşedintele sindicatului poliţiei DPoIG, a citat lipsa de personal din cauza reducerilor ca principalul motiv al problemelor.

Acest lucru ne loveşte acum în toate domeniile, inclusiv cu măsurile coronavirus”, a declarat acesta în comentariile publicate miercuri de Bild.

Zeci de mii de oameni din oraşele germane au ieşit în stradă în ultimele zile pentru a protesta împotriva măsurilor anti-coronavirus, în special în estul ţării.

Oraşul Munchen a interzis în mod explicit „marşurile” neînregistrate legate de coronavirus în această miercuri şi joi, după ce astfel de adunări anterioare s-au transformat în proteste.

Autorităţile au declarat că scopul interdicţiei este prevenirea formării demonstraţiilor acolo unde protestatarii, dintre care unii sunt pregătiţi să folosească violenţa, nu poartă mască şi nu păstrează distanţa minimă unii faţă de alţii.

Participanţii la demonstraţiile neautorizate împotriva măsurilor anti-coronavirus riscă amenzi de până la 3.000 de euro, notează Digi24.