O școală din Bârlad a primit o factură la gaz de 54000 de euro - Primarul: „Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș”

Mai multe unități școlare din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au primit facturi imense pentru consumul de gaz metan din ultima lună.

Ian 15, 2022 - 19:51
Urmărește-ne peGoogle news
O școală din Bârlad a primit o factură la gaz de 54000 de euro - Primarul: „Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș”
Foto: Facebook Primăria Municipiului Bârlad

Primarul Dumitru Boroș a convocat conducerea școlilor și a instituțiilor din subordinea Consiliului Local pentru a discuta și a găsi soluții de reducere a consumului de gaz metan.

Într-o postare pe pagina oficială a primăriei sunt precizate câteva exemple, privind valoarea facturilor.

Avem o unitate școlară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei (aproximativ 54.000 euro), pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei și doar într-un singur caz, o școală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă.

Prin urmare, acum nu o să vă solicit să țineți copiii în frig, sau să stați dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiți mult mai atenți la consum și mai ales să opriți risipa. Sunt unități care funcționează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi și noapte și tot nu fac față, în condițiile în care prețul la gaze a explodat.

Problema mare, pentru bugetul local, este că, în cazul în care continuăm în acest ritm, punem în pericol proiectele mari de dezvoltare a orașului. Deja pentru anul în curs avem o cotă de cofinanțare de 27 milioane lei la proiectele ce vor demara.

Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș. De aceea vă rog să analizați foarte bine, fiecare în parte, situația din unitatea dumneavoastră și să limitați consumul, acolo unde nu se justifică.

Totodată, voi dispune ca de la nivelul Primăriei să fie urmărite toate cererile de compensare depuse, astfel încât să existe o gândire unitară pentru a ne asigura că vom primi sprijin la plata facturilor. Vă cer la toți să fim chibzuiți! Să eliminăm risipa pentru că, până-n ultima perioadă de timp Bârladul nu a primit sprijin, deși sunt multe nevoi. La penultima rectificare am primit o sumă modică, cât o comună. Iar la ultima, ni s-au alocat 0 lei”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

La întâlnire a fost prezentă și conducerea Spitalului Municipal de Uregență „Elena Beldiman”, care a informat că, pentru toate cele opt pavilioane în care funcționează factura la gaz, pentru luna decembrie, a avut o valoare de 180.000 lei, în condițiile în care această insituție este cel mai mare consumator local