Ministrul Muncii: Reforma pensiilor de serviciu trebuie făcută de fiecare minister în parte

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri că propuneri legate de pensiile de serviciu trebuie făcute de fiecare minister unde există acest tip de pensii.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii: Reforma pensiilor de serviciu trebuie făcută de fiecare minister în parte

Tot în acel memorandum (privind acordul cu Banca Mondială, n.r.) am introdus – nu neapărat în mod nominal – miniştri ministerelor de resort care au indemnizaţii şi pensii de serviciu stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, pentru că mi se pare normal ca această reformă să fie făcută de fiecare minister de resort.

Ministerul Muncii să facă reforma pentru sistemul public de pensii şi fiecare minister de resort în parte să vină cu reforma aferentă sistemului lui”, a declarat Marius Budăi, la Antena3, potrivit Gândul.ro.

Budai a afirmat că a aprobat la finalul anului 2021 un memorandum care prevede încheiat unui acord cu Banca Mondială în ceea ce priveşte consultanţa privind legea pensiilor, dar şi legea salarizării.

În luna decembrie am aprobat un memorandum în Guvern şi în acel memorandum este un calendar care prevede că până la sfârşitul lunii februarie anul acesta trebuie să avem încheiat acordul cu Banca Mondială, care priveşte acea consultanţă privind legea pensiilor, dar şi legea salarizării. (…)

Purtăm discuţii zilnice, aproape, în paralel cu reprezentanţii Comisiei Europene, dar şi cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Suntem la nivel de constituire de comisii tehnice, discuţii, astfel încât acordul pentru furnizarea de servicii să fie semnat, aşa cum a fost aprobat în memorandumul din decembrie, adică până la sfârşitul lunii februarie”, a mai afirmat Marius Budăi, potrivit Gândul.ro.