Ministrul Educației: Fiecare director de școală va decide dacă elevii vor face sau nu cursuri pe 23 decembrie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că şcolile vor avea posibilitatea de a decide dacă fac sau nu cursuri joi, 23 decembrie, ultima zi înainte de vacanța de Crăciun. Decizia aparţine conducerii unităţii, iar cursurile în format fizic pot fi înlocuite cu o temă de vacanţă sau cu întâlniri informale.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației: Fiecare director de școală va decide dacă elevii vor face sau nu cursuri pe 23 decembrie

"Dată fiind configuraţia acestui an şcolar şi provocările pe care acesta le-a adus pentru copii şi cadre didactice, Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activităţile de învăţare să se poată organiza de manieră nonformală şi informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători", a scris vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

Sorin Cîmpeanu afirmă că decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor copiilor, dar şi pentru a întări procesul de descentralizare.

"Decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinţei copiilor şi părinţilor de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât şi în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educaţiei, astfel încât unităţile de învăţământ să poată adapta mai eficient activităţile lor aşteptărilor şi nevoilor societăţii", a mai scris ministrul Educaţiei.

Cursurile din 2021 se finalizează pe 23 decembrie, astfel că vacanța de iarnă începe pe 24 decembrie.

Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil.

Vacanța de Sărbători se încheie pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu, liceu și postliceală și pe 9 ianuarie pentru copiii de grădiniță și elevii din clasele primare. Astfel, școala ar urma să înceapă pe 3, respectiv 10 ianuarie 2022.