George Simion ar putea candida la alegerile prezidențiale, „oameni pregătiți din zona patriotică nu vor accepta”

Copreședintele AUR George Simion a vorbit marți, 4 ianuarie, despre o potențială candidatură la alegerile prezidențiale.

Urmărește-ne peGoogle news
George Simion ar putea candida la alegerile prezidențiale, „oameni pregătiți din zona patriotică nu vor accepta”

Voi candida la președinție doar dacă oameni pregătiți din zona patriotică nu vor accepta”, a declarat George Simion, la podcastul EVZ.

Liderul AUR a spus că nu-și dorește în acest moment să candideze deoarece are doar 35 de ani.

Potrivit Ziare.com, PSD se menține pe primul loc în intențiile de vot, la o lună după învestirea Guvernului Ciucă, potrivit unui sondaj recent realizat de grupul Avangarde, la comanda social-democraților. PNL și AUR au înregistrat creșteri în preferințele alegătorilor, partidul care a pierdut cel mai mult fiind USR.

Dacă weekend-ul viitor ar avea loc alegeri, Partidul Social Democrat ar aduna 39% din voturi. Astfel, deși a înregistrat o uşoară scădere faţă de luna trecută (40% în noiembrie), PSD se menţine în topul preferinţelor românilor.

De la începutul anului, social-democraţii au crescut în preferinţele de vot ale românilor cu cinci procente, în ianuarie înregistrând 34 de procente.

În privința PNL se observă o uşoară creştere faţă de luna precendentă, de la 17% la 18%. Cu toate acestea, de la începutul anului 2021, liberalii au scăzut, conform sondajului, cu şase procente.

Pe locul al treilea în preferinţele respondenţilor este AUR, cu 17%, în creştere cu două procente faţă de noiembrie. Aceasta este cea mai mare cotă electorală pe care a atins-o partidul.