Doi traficanți de droguri au fost reținuți în urma unor percheziții, la Vaslui

Doi bărbaţi din Vaslui sunt anchetaţi penal de DIICOT şi BCCO pentru „efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive”. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

Doi traficanți de droguri au fost reținuți în urma unor percheziții, la Vaslui

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurori din cadrul DIICOT – BT Vaslui au efectuat, miercuri, trei percheziţii domiciliare, în municipiul Vaslui, la persoane bănuite de săvârşirea unor operaţiuni ilegale cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie legală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie 2020-iunie 2021, persoanele bănuite ar fi desfăşurat activităţi de procurare, depozitare şi vânzare către consumatori din municipiul Vaslui a unor produse susceptibile a avea efecte psihoactive, din clasa cannabinoizilor sintetici.

Conform literaturii de specialitate „cannabinoizii sintetici sunt reprezentaţi de un grup de substanţe chimice de sinteză cu efecte similare THC. Ele cuprind o varietate de clase chimice distincte: canabinoizi clasici înrudiţi structural cu THC, canabinoizi neclasici (cannabimimetici) incluzând aminoalchilindolii, 1,5-diarylpyrazoles, chinoline şi arilsulfonamide, precum şi eicosanoide legate de endocannabinoizi. Canabinoizii sintetici sunt agonişti deplini ai receptorilor CB1, afinitatea lor fiind de până la o sută de ori mai mare comparativ cu a THC”.

În urma percheziţiilor şi depistărilor efectuate, au fost ridicate 245 de grame de materie vegetală şi substanţă pulverulentă umedă, 7.450 de lei, un cântar electronic şi două grindere, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfăşurarea activităţilor infracţionale.

În cauză, au fost reţinuţi pentru 24 de ore doi bărbaţi, în vârstă de 43, respectiv 35 de ani, din municipiul Vaslui, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din  I.G.P.R. Activităţile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.