Comisarul Christian Ciocan a fost demis din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI

Comisarul-șef de poliție Christian Ciocan a fost demis din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI, a anunțat joi Ministerul de Interne.

Urmărește-ne peGoogle news
Comisarul Christian Ciocan a fost demis din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI

Acestă decizie vine după scandalul în care a fost implicat miercuri Christian Ciocan. 

Citește și: VIDEO - Scandal în secția de Poliție, după ce Comisarul Christian Ciocan a fost prins în trafic fără ITP, RCA, acte și o singură plăcuță de înmatriculare

Potrivit Sindicatului Europol, comisarul Christian Ciocan a condus o mașină fără ITP și asigurare pe o stradă cu acces interzis, a refuzat să se legitimeze și nu a respectat apoi indicațiile polițiștilor. Acesta a fost amendat cu 6.000 de lei.

Citește și: Polițiștii critică reacția ministrului de Interne în cazul comisarului Ciocan: „În MAI dreptatea se împarte după poziție și funcție“

Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în legătură cu situația expusă în spațiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI. 

În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, a transmis Ministerul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode anunțase anterior că ia în calcul să-l demită pe comisarul Christian Ciocan.

Citește și: Ministrul de Interne, despre cazul comisarului Christian Ciocan: „Nu înțeleg cum se înregistrează acele imagini într-o secție de poliție“

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne: “Aștept să văd exact ce s-a întâmplat acolo și nu exclud nici o măsură. De altfel, el este împuternicit pe funcția respectivă și nu ar fi o problemă să îi înceteze împuternicirea, dacă aceste chestiuni se confirmă. Indiferent că ești director în MAI sau ești agent de poliție, astfel de atitudini nu sunt normale, pentru că nu ești polițist doar în cele opt sau 10 ore cât te afli la muncă, ești polițist 24 din 24 și atitudinea ta trebuie să fie una care să impună respect.”

Până la acest moment, comisarul acuzat nu a comentat situația.